Esikatsele PDF
Siirry latauskeskukseen Tulosta
«
VUOSIKERTOMUS 2014

Varainhankinta

Finnvera hankkii pitkäaikaista rahoitusta pääasiassa laskemalla liikkeelle velkakirjoja Suomen valtion takaaman Euro Medium Term Note -lainaohjelman (EMTN) alla. Luottoluokituslaitos Standard & Poor’s laski lokakuussa Suomen valtion pitkäaikaisen velan luottoluokituksen AAA-luokasta luokkaan AA+, joten Standard & Poor’sin luokitus lainaohjelmalle on AA+ ja Moody’sin Aaa. Tämänhetkisen arvion mukaan luottoluokituksen laskun vaikutus varainhankinnan hintaan ja saatavuuteen on vähäinen.

Lainaohjelma mahdollistaa nopean reagoinnin Finnveran varainhankintatarpeisiin sekä markkinatilanteiden muutoksiin. Lisäksi kansainvälisten pääomamarkkinoiden käytäntöjen mukainen lainaohjelma vahvistaa yhtiön asemaa sijoittajien keskuudessa. Tavoitteena on yhtiön varainhankinnan hajauttaminen eripituisiin laina-aikoihin ja sijoittajalähteisiin.

Finnvera laski katsauskaudella onnistuneesti liikkeelle kolme kiinteäkorkoista lainaa. Näistä suurin oli 750 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan liikkeellelasku marraskuussa.

Finnvera käyttää hankkimiaan varoja sekä pk-yritysrahoitukseen että vientiluottojen rahoitukseen. Hankkimansa varat yhtiö muuntaa valuutan- ja koronvaihtosopimuksilla joko euro- tai dollarimääräisiksi varojen lopullisen käyttötarkoituksen mukaan.

Kerro kaverille

Oma nimesi
Oma sähköpostisi
 
Sähköpostin otsikko
Viesti
 
Kavereiden sähköpostit

 Lisää kaveri